De film

Nuclear Now

Met uitzonderlijke toegang tot de nucleaire industrie in Rusland, Frankrijk en de Verenigde Staten onderzoekt Stone de mogelijkheden van kernenergie.

Tijd: 105 min
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Oliver Stone
Regisseur: Oliver Stone
Release Date: 2022

Omschrijving

Op 23 maart om 19.00 uur vertonen wij deze film met na afloop een vraaggesprek met sprekers Patrick Bauduin (voorzitter Atoom Coƶperatie) en filosoof, wetenschapsjournalist Ralf Bodelier o.l.v. Olguita Oudendijk (directeur RePlanet).

Gezien de opwarming van de aarde door fossiele brandstoffen nog altijd gestaag aanhoudt, wordt het tijd voor de mensheid om de confrontatie aan te gaan met kernangst en alle misinformatie rondom deze schoonste, veiligste en snelste energiebron. Voor mogelijke alternatieven voor fossiele brandstoffen hoef je niet ver te zoeken. In de aardkorst, onder onze voeten, liggen uraniumatomen met ongelooflijk geconcentreerde energie. Al halverwege de 20e eeuw maakten Amerikaanse onderzoekers een werkelijkheid van dit potentieel en werd het in eerste instantie voor bommen, maar later ook voor het aandrijven van onderzeeƫrs gebruikt. Maar net toen de transitie van fossiele- naar kernenergie op gang was, werd het van het pad gebracht door een campagne die het beeld van kernenergie deed kantelen, uiteraard deels gefinancierd door de kolen- en olie-industrie. Zo werd gewaarschuwd voor straling die in praktijk ongevaarlijk is op een laag niveau en werd kernenergie verward met kernwapens om angst te zaaien.
Met uitzonderlijke toegang tot de nucleaire industrie in Frankrijk, Rusland en de Verenigde Staten onderzoekt Oliver Stone de mogelijkheden van kernenergie. Zo pleit de iconische regisseur dat kernenergie centraal staat aan ons voortbestaan en het onze kans is om klimaatverandering te stoppen.

THUIS KIJKEN?

Deze film is ook thuis te bekijken via

Picl