De film

Paradise Drifters

Een dramafilm en roadmovie die gaat over drie jongeren die allemaal in een uitzichtloze situatie zitten. Naast het wantrouwen in elkaar hebben zo nog één ding gemeen: hoop!

Tijd: 85 min
Land: Nederland
Taal:
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Jonas Smulders, Tamar van Waning, Bilal El Mehdi Wahib
Regisseur: Mees Peijnenburg
Release Date: 2020

Omschrijving

De dakloze jongeren Yousef, Chloe en Lorenzo hebben in hun jonge levens al flink wat te verduren gehad. Yousef (Bilal Wahib) is net 18 geworden en moet de jeugdzorginstelling verlaten, maar heeft geen familie om naar terug te keren. Chloe (Tamar van Waning) is ongewenst zwanger van haar stiefvader en is op zoek naar een uitweg. Lorenzo (Jonas Smulders) wil met drugssmokkel snel geld verdienen om zijn broer te helpen. Alle drie willen ze niets liever dan ontsnappen aan hun situatie. Door een toevallige ontmoeting vertrekken ze gezamenlijk naar Zuid-Europa. Ondanks de verschillende problemen waar ze individueel mee kampen, vinden ze tijdens deze reis onverwacht vertrouwen en geborgenheid bij elkaar; iets waar ze hun hele leven al naar op zoek zijn. Maar aan het echte leven valt moeilijk te ontsnappen en alles loopt anders dan verwacht.
Paradise Drifters is een rauw en hoopgevend speelfilmdebuut van Mees Peijnenburg, met indringende personages die je in het hart raken.