De film

Queer Cinema: Laurence Anyways

In samenwerking met queer collectief Second House of Whom (S.H.O.W.) introduceren we een nieuw evenement in Tilburg: Queer Cinema. Tijdens deze eerste editie vertonen we het kleurrijke LAURENCE ANYWAYS (English subs), van de Canadese regisseur Xavier Dolan.

Tijd: 168 min
Land: Canada
Taal: Frans
Ondertiteling: English
Cast: Suzanne Clément, Melvil Poupaud, Nathalie Baye
Regisseur: Xavier Dolan
Release Date: 2012

Omschrijving

LAURENCE ANYWAYS is een episch liefdesverhaal dat de kijker door middel van overdonderende beelden, kostuums en een fantastische soundtrack de kracht van liefde laat zien. De 23-jarige Xavier Dolan (LES AMOURS IMAGINAIRES) – het Canadese antwoord op Pedro Almodóvar en François Ozon – maakte van elke scène een spetterend kunstwerk.

We volgen Laurence en zijn vriendin Fred. Ze zijn soulmates en smoorverliefd. Wanneer zij Laurences dertigste verjaardag vieren, doet Laurence een bekentenis die hun leven volledig op zijn kop zet. Samen beginnen Laurence en Fred aan een stormachtige reis die hen dichter bij zichzelf en bij elkaar zal brengen.

LAURENCE ANYWAYS werd op het filmfestival van Cannes met staande ovaties ontvangen en het werd met verschillende prijzen bekroond (waaronder de Prijs voor Beste Actrice). De film wordt wereldwijd geroemd als meesterwerk.

Recensies

NRC Handelsblad
"Wild, gestileerd en visueel overdadig. De film vlamt en brandt, is gepassioneerd en overdadig: elke scene heeft een eigen stijl. Maar in die woeste veelheid bereikt hij een emotionele oprechtheid die ontroerd en stil maakt.”