De film

Samenwonen, Het Verhaal Van De Warren

Als je door de wooncrisis geen betaalbare woning kunt vinden voor jou en je vrienden, dan bouw je die toch gewoon zelf? In Samenwonen volgen we een groep jonge mensen in de totstandkoming van de zelfbouw-wooncoöperatie De Warren.

Tijd: 90 min
Land: Nederland
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Engels
Cast:
Regisseur: Sam Van Zoest.
Release Date: 2024

Omschrijving

Samenwonen, Het Verhaal Van De Warren Documentaire

Als je door de wooncrisis geen betaalbare woning kunt vinden voor jou en je vrienden, dan bouw je die toch gewoon zelf? In Samenwonen volgen we een groep jonge mensen in de totstandkoming van de zelfbouw-wooncoöperatie De Warren. We volgen de groep als ze met vallen en opstaan een sociale, duurzame en ecocentrische habitat op het Amsterdamse Centrumeiland realiseren. Architect Boris Zeisser spreekt voorafgaand aan de film.

Boris Zeisser begon na zijn studie in Delft als architect bij Erick van Egeraat. De door Zeisser opgerichte 24H-architecture kreeg een vervolg in Natrufied Architecture. Werken met ingrediënten uit de natuur is een van de belangrijkste ontwerpfilosofieën van het bureau. Boris is architect van de eerste zelfbouw Wooncoöperatie van Amsterdam: De Warren. Hij introduceert de film ‘Samenwonen’ waarin de totstandkoming van De Warren wordt gevolgd.