De film

Upon Entry

Elena en Diego willen een nieuw leven in de Verenigde Staten. Bij aankomst op vliegveld worden ze direct naar een ruimte van de immigratiedienst geleid voor een psychologisch verhoor. Deze thriller werd bekroond op diverse festivals.

Tijd: 77 min
Land: Spanje
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Cast: Alberto Ammann, Bruna Cusí, Laura Gómez, Ben Temple
Regisseur: Alejandro Rojas Juan Sebastián Vásquez
Release Date: 2023

Omschrijving

Met geldige visa reizen Diego, een Venezolaanse stedenbouwkundige, en Elena, een hedendaagse danseres uit Barcelona, van Spanje naar de Verenigde Staten om samen een nieuw leven te beginnen. In het ‘land van de onbegrensde mogelijkheden’ willen ze een gezin stichten en hun carrière nieuw leven inblazen. Maar bij aankomst op Newarks vliegveld worden ze direct naar een aparte ruimte van de immigratiedienst geleid voor een psychologisch afmattend verhoor. Urenlang wordt hun verhaal in twijfel getrokken en worden ze met elkaars geheimen geconfronteerd. Zowel hun onderlinge band als hun toekomst komen op het spel te staan.

Alberto Ammann (Cell 211, Narcos), Bruna Cusí (Summer 1993), Ben Temple (I Want to Be a Soldier) en Laura Gómez (Orange Is the New Black) spelen hoofdrollen in Upon Entry van de regisseurs Elejandro Rojas en Juan Sebastián Vásquez. De psychologische thriller werd bekroond op diverse internationale festivals.

Recensies

VPRO Cinema
"Je zit 77 minuten op het puntje van je stoel”
NRC
"Manipuleert onze vooroordelen en lost ze ook in”
de Volkskrant
"Het even beklemmende als vindingrijke ‘Upon Entry’ laat met kleine brokjes informatie de situatie voortdurend kantelen”