Murf/Murw festival bij Cinecitta

Murf/Murw is een jaarlijks terugkerend stadsfestival voor experimentele cultuur. Een platform dat een podium wil bieden aan grenzeloze kunst. Zwerf door de experimentele vrijplaats en ontdek de schemerzone tussen live muziek, performance, film en beeldende kunst.

U kunt hieronder losse filmtickets kopen of u koopt weekendtickets voor het volledige Murf/Murw festival op www.murfmurw.com. Als u een ticket koopt voor het gehele festival, kunt u op vertoon van uw festivalbandje naar Als Uw Gat Maar Lacht, The Man without a Past, Neptune Frost en het korte filmprogramma bij Cinecitta. De aankomende editie zal het festival plaatsvinden in theater De Nieuwe Vorst, jazzpodium Paradox, Kunstpodium T, filmtheater Cinecitta, metal/rock podium Little Devil, BSO Monopole en cultuurfabriek Hall of Fame.

 

 

Neptune Frost – Dinsdag 26 september 21:00 – GEWEEST

Ieder jaar komen er films uit die op de een of andere manier niet het publiek bereiken. Of het bij deze film ligt aan de vreemde mix van genres, de radicale politieke uitspraak, of misschien de gedeeltelijke herkomst uit Rwanda? Dat is onduidelijk, maar deze film is over het hoofd gezien, en daarom vertonen wij hem tijdens het Murf/Murw festival op het grote doek.

Deze film is niet bepaald in een hokje te plaatsen. Je zou kunnen zeggen: Een met neon doordrenkte Afro-futuristische sci-fi musical?! In de heuvels van Burundi vormt een groep ontsnapte coltan-mijnwerkers een anti-kolonialistisch computerhackers collectief. Vanuit hun kamp op een magische tech dump, proberen ze het autoritaire regime dat de natuurlijke rijkdommen van de regio – en de bevolking – uitbuit, over te nemen. Wanneer een intersekse vluchteling en een ontsnapte coltan mijnwerker elkaar door kosmische krachten vinden, veroorzaakt hun verbinding glitters in het grotere goddelijke circuit. Een film die niet alleen een scherpe uitspraak doet over neokolonialisme, maar dit ook nog weet te koppelen aan de zwarte queer beweging.

Tickets

The Man without a Past – Woensdag 27 september 21:00 – GEWEEST

Wanneer ‘M’ arriveert in Helsinki krijgt hij een genadeloze klap op zijn achterhoofd. Nadat hij ontwaakt uit zijn coma, blijkt er geen enkele herinnering over te zijn aan zijn vorige leven. Rondzwervend door de achterwijken van Helsinki ontdekt hij zijn nieuwe identiteit.

In Kaurismäki’s beschonken universum bereiken personages vaak de zogenaamde bodem van hun bestaan. Ze komen ongelukkig buiten de eindeloze cyclus van werk en consumeren terecht, nemen afstand van het gebaande pad, en zijn, in zekere zin, bevrijd. Dit is een lege ruimte. Een plek waar het bestaan is teruggebracht tot zijn essentie, waar het draait om zijn en niet langer om worden. Met zijn wonderschone belichting, minimalistische vertelstijl en gortdroge humor weet Aki Kaurismäki met iedere film een radicaal klein verhaal te vertellen met een bizar grote impact.

Tickets

 

Als Uw Gat Maar Lacht – Donderdag 28 september 21:00 – GEWEEST

De familie Spijkerberg is absurd rijk, maar ook rijkelijk absurd. Amy, het jongste lid van het gezin kent geen afwijzingen, en is zelfs niet echt bekent met het woord ‘nee’. Met heel veel geld is alles mogelijk zou je zeggen. Daarom huurt ze een theatergezelschap in om bepaalde scènes uit haar eigen leven van kleur te voorzien, maar war als je een theatrale replica maakt van je eigen leven? Fungeert het als spiegel, of maak je je leven gewoon twee keer zo lang?

Er is eindelijk weer eens een vreemde boom gegroeid in het Nederlandse Filmlandschap. Een overweldigende mengelmoes aan stijlen, een vlaag van vrijheid en brutaliteit. Eindelijk weer eens een Nederlandse film met een kleurrijke dikke stempel van de auteur. Multi-disciplinair kunstenaar Dick Verdult blijft zichzelf al decennialang vernieuwen.

Tickets

 

Murf/Murw Korte film – Zaterdag 30 september 12:45 en zondag 1 oktober 12:45

korte film is een laboratorium, een trainingsveld, een plek waar genres vervagen en nieuwe genres ontstaan. Binnen dit programma krijgt u een selectie te zien van een aantal hedendaagse, compleet uiteenlopende en vernieuwende films. U maakt een reis over de wereld, maar ook een hallucinerende stijltrip. De enige afspraak die u als publiek met de makers van deze films kunt maken, is dat het niet lang zal duren.

Op zaterdag 30 september en op zondag 1 oktober zullen er korte films te zien zijn. Op zaterdag zullen er andere films worden vertoond dan op de zondag.

Tickets

 

 

 

 

 

 

Koop uw tickets hier: Koop tickets