Info

In het monumentale pand aan de Willem II Straat 29 in Tilburg worden sinds 1904 films vertoond. Reizende gezelschappen brachten destijds zelf de benodigde apparatuur mee en ondersteunden de films met muziek, zang en explicatie in de concertzaal van de Souvenir des Montagnards. Vanwege de massale belangstelling voor het wonder van het witte doek werd op 13 oktober 1916 in het Souvenirgebouw een permanente filmzaal geopend: De Nieuwe Bioscoop. Later veranderde de naam in Cinema Royal, Camera, Ambassade en – sinds 1983 – Cinecitta.

Cinecitta is van oudsher sterk in arthouse films. We vertonen juweeltjes uit alle windstreken, die de reguliere Hollywood-films vaak ruimschoots in de schaduw stellen. Geen blockbusters, maar bijzondere films voor mensen die niet met de massa meegaan.

Het Rijksmonument heeft in 2012 heeft een grootscheepse verbouwing en restauratie ondergaan en is op de tweede plaats geëindigd (na het Mauritshuis) voor de NRP Gulden Feniks restauratie prijs.

Na de verbouwing zijn er 3 bioscoopzalen, een multifunctionele zaal, een stijlvolle vergaderkamer, restaurant en bar gerealiseerd. Uniek voor Tilburg in zijn opzet en monumentale uitstraling. Wat niet is veranderd is de programmering van kwalitatieve films, de unieke Cinecitta sfeer en de naam Cinecitta, die verwijst naar de grote filmstudio in Rome.

Eind 2020 is Cinecitta uitgebreid met 2 ondergrondse filmzalen en een atrium met grootstedelijke allure.

Cinecitta Tilburg | De bouw van het Atrium 2020 from Cinecitta on Vimeo.

Medewerkers van Cinecitta

Algemeen
Marnick van Gessel info@cinecitta.nl

Zaalhuur
Sam Baselmans events@cinecitta.nl

Filmprogramma
Sam Simons sam@cinecitta.nl

Filmtechniek
Raven Kwakoe techniek@cinecitta.nl

Communicatie & PR
Hendrik Graumans communicatie@cinecitta.nl

Stichting Cinecitta, 013 CIFF en Films.nl
Jasper Naaijkens jasper@cinecitta.nl

Restaurant
Luuk Broos luuk@ristobar29.nl