Info

Aan de Willem II Straat 29 in Tilburg worden al meer dan honderd jaar arthouse films vertoond. Door reizende gezelschappen en bioscopen als De Nieuwe Bioscoop, Cinema Royal, Camera, Ambassade en – sinds 1983 – Cinecitta. Cinecitta is van oudsher sterk in arthouse films. We vertonen juweeltjes uit alle windstreken, die de reguliere Hollywood-films vaak ruimschoots in de schaduw stellen. Geen blockbusters, maar bijzondere films voor mensen die niet met de massa meegaan.

Het Rijksmonument heeft in 2012 heeft een grootscheepse verbouwing en restauratie ondergaan en is op de tweede plaats geëindigd (na het Mauritshuis) voor de NRP Gulden Feniks restauratie prijs.

Na de verbouwing zijn er 3 bioscoopzalen, een multifunctionele zaal, een stijlvolle vergaderkamer, restaurant en bar gerealiseerd. Uniek voor Tilburg in zijn opzet en monumentale uitstraling. Wat niet is veranderd is de programmering van kwalitatieve films, de unieke Cinecitta sfeer en de naam Cinecitta, die verwijst naar de grote filmstudio in Rome.

In 2020 is Cinecitta uitgebreid met 2 ondergrondse filmzalen en een atrium met grootstedelijke allure.

Cinecitta Tilburg | De bouw van het Atrium 2020 from Cinecitta on Vimeo.

Medewerkers van Cinecitta

Bedrijfsleider / Zaalhuur
Marnick van Gessel info@cinecitta.nl

Filmprogrammeur
Jasper Naaijkens jasper@cinecitta.nl

Filmprogrammeur Filmspecials
Francisca Retel Helmrich francisca@cinecitta.nl

Operateurs / Techniek
Thom Engelhart / Tim van Esch techniek@cinecitta.nl

Communicatie en PR
Zoë Franz zoe@cinecitta.nl